De Yamaha MT-09 heeft de bijnaam Eyes of Darkness gekregen, dit komt vanuit het thema The Dark Side of Japan. Als u naar de koplampen van de MT-09 kijkt is het goed voor te stellen waar de naam vandaan komt. De Yamaha MT-09 is het grotere broertje van de MT-07 en het kleinere broertje van de Yamaha MT-10. Vanaf 2018 is de MT-09 verkrijgbaar op de Europese markt en gaat sindsdien als warme broodjes over de toonbank; in 2018 werden er 264 nieuwe MT-09’s op kenteken gezet en in 2019 252. Heeft u ook een fantastische Yamaha MT-09? Dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Yamaha Motor Insurance heeft een goede verzekering ontwikkeld voor de MT-09. Het verzekeren van uw Yamaha MT-09 is een fluitje van een cent.

Wendbaar tourkanon

Als we de schrijvende motorpers mogen geloven is de Yamaha MT-09 een wendbare bochtenvreter. Zelden werd er zo positief geschreven na een introductie over een motor in dit segment. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u er daarom een gekocht heeft. Met deze krachtige 3-cilinder heeft u maar liefst 115 pk onder de kont. De MT-09 heeft een koppel van 87,5 Nm bij 8.500 toeren per minuut. Ruim voldoende om de 193 kilo wegende motor de bocht uit te trekken. Met de actieradius zit ook het wel goed; de tank heeft een inhoud van 14 liter en daarmee zou u volgens de  boekjes zo’n 250 kilometer moeten kunnen rijden.

Zoals we van Yamaha gewend zijn is er ook een sportieve versie op de markt gebracht; de Yamaha MT-09 SP. Deze is net wat sportiever en lichter uitgevoerd. De vanaf-prijs van een basis MT-09 is €10.699. Die van de SP versie ligt iets hoger en start vanaf €11.999,-.

Yamaha MT-09 motorverzekering

Bent u de gelukkige eigenaar van een Yamaha MT-09, dan wilt u natuurlijk een goede motorverzekering. Yamaha Motor Europe heeft in samenwerking met Yamaha Motor Insurance een goed verzekeringsproduct ontwikkeld. Daarbij hoeft u bijvoorbeeld geen alarm te installeren op de motor, heeft u recht op pechhulp in binnen en buitenland en kunt u de motor tegen 3 jaar aanschafwaarde verzekeren. De Yamaha motorverzekering kent een no-claim korting van wel 80%. Ook kunt u er voor kiezen om een winterstop op de polis te zetten, als u bijvoorbeeld niet met uw Yamaha MT-09 door de pekel wilt rijden. Kortom een goede motorverzekering, afgestemd op uw wensen. Zelf uw premie berekenen? Klik op deze link. Wilt u meer weten wat de voordelen voor u en uw Yamaha MT-09 zijn? Bel gerust of stuur een mail naar info@yamahamotorverzekering.nl.